SamenWerkgeluk

0
redenen

Hoe gelukkig ben jij in jouw werk? Hoe gelukkig zijn jouw medewerkers binnen jouw organisatie? Hoe belangrijk is werkgeluk en wat draagt het bij aan het succes van jouw organisatie?

Werkgeluk is niet langer meer een ‘vaag’ begrip maar leeft! Uit onderzoek blijkt dat blije medewerkers, successen boeken en eigen verantwoordelijk durven te nemen en zichzelf eigenaar voelen van het probleem of de uitdaging. Naast het effect op verzuim, productiviteit en een financieel fit organisatie, is werkgeluk ook gewoon heel goed. Samen werken aan het gelukkig maken van een blije medewerker.

In 2019 heb ik de studie van werkgelukdeskundige gevolgd bij het HappinesBureau. Naast samenwerkingspartner, geloof ik ook in de kracht van samen kijken hoe we jouw organisatie op de kaart kunnen zetten als Great Place to work! Graag kijk ik samen met jou naar het belang van werkgeluk en hoe wij werkgeluk nog beter kunnen integreren als kernwaarde in de organisatie.  Want naast leiderschap, klantgerichtheid en financieel-fit vergeten wel wellicht het aller belangrijkste namelijk een gelukkig werknemer om dit allemaal te realiseren. 

Ik geloof in werkgeluk

 

Eerst zien, dan geloven. Werkgeluk werkt! Ik geloof dat organisaties pas kunnen floreren als de mensen in de organisatie floreren. Als medewerkers gelukkig zijn op hun werk, heeft dit een positief effect op hun professionele leven maar ook op hun privé-leven. Werkgeluk is dus belangrijk, voor iedereen.”

Werkgeluk lijkt hét woord van het moment en iedereen is ermee bezig. Het is eigenlijk een werkwoord waar je hard voor moet werken en zelf mee aan de slag moet gaan. Wat maakt jou gelukkig en waar krijg je energie van. Ik krijg energie van een zonnetje op mijn gezicht, een frietje met mayonaise maar ook van collega’s die oprecht vragen hoe het met mij gaat na een stressvolle periode.

Is het concreet genoeg? Het is niet makkelijk en het is niet in één dag gebeurd, maar stop alsjeblieft met discussiëren en sommetjes maken over de effecten van werkgeluk. Ga het gewoon doen! Als je doet waar jij energie van krijgt, dan merk je dat werkgeluk echt simpel is. Blijf trouw aan jezelf, werk vanuit je eigen waarden en ga op zoek naar hoe jij van betekenis wil zijn in het werk. De rest volgt vanzelf, trust me.

Wil je aan de slag met werkgeluk en het optimaliseren van uw ‘employee experience’? Neem gerust contact met mij op om te kijken wat ik voor jou/jullie kan betekenen.

Werkgeluk werkt!

 

Geluk.
Dat is wat ik je wens